BLA*net OnLine Service

Sidst rettet: 28. november 2001


Jakarta fra Apache

Foredrag

af Leif Andersen, BLA*net
KLID Medlemsmøde Onsdag d. 28. november 2001 kl 19:00
Fruebjergvej 3, 2100 Kbh Ø
Efter KLIDs Generalforsamling

Oplæg

Apache.org leder udviklingen af internettets mest udbredte webserver, Apache. Men det driver også Jakarta-projektet (jakarta.apache.org), som er en række serverrelaterede implementeringer i Java. Mest kendt er Tomcat, der af Sun Microsystem er udpeget som "reference" for serverkomponeneter i Java 2 Enterprise Edition (Servlets, JSP og EJB). Men projektet har kastet en række andre opens source delprojekter af sig. Dette foredrag vil gennemgå en case med udvikling af et webapplikation - udelukkende ved brug af Open Source komponenter fortrinsvis fra Jakarta.

Målgruppen er beslutningstagere og udviklere, der har kendskab til Java og vil se, hvordan man kan lave en serverløsning med J2EE istedet for PHP, Perl eller ASP.

Om aflysningen den 31. oktober

I forbindelse med omlægning af plancherne til et andet præsentationssystem mandag aften den 29. oktober, opdagede jeg alvorlige, tekniske problemer med sammenhængen mellem de delprojekter, som foredraget handlede om. Fejlen er formodentlig fundet (eller også er det et "workaround"), men fejlsøgningen tog så lang tid, at der på grund af andre arbejdsmæssige og private forpligtelser ikke er tid til at gøre foredraget færdigt. Det beklager jeg meget.

Problemet synes at være, at JetSpeed-projektet ikke kører i "små" maskiner (RAM under 128Mb) - og effektivt stopper Tomcat under opstart.

Download

Udpak i et tomt katalog, og åben en browser på index.html.

Henvisninger

Jakarta-projektets hjemmeside

Problemer? - Send e-post til Leif Erik Andersen på leander@blanet.dk

 

Kurser

Kursus og træning inden for BLA*nets kerneområder.

Danske Nyheder 

Dagligt nyhedsresume specielt for danskere og danskinteresserede i udlandet.

DilleSport Special

Specielle sportsbegivenheder med danske deltagelse.