BLA*net OnLine Service

Sidst rettet: 09. oktober 2000


SGML

København, 12. oktober 2000

Prosa foredrag Bemærk: Kun for medlemmer af Prosa!

Beskrivelse

    Der var engang en standard: Standard Generalized Markup Language eller SGML. Også kaldet ISO 8879:1986. I "inderkredsen" et stærkt værktøj til at behandle store data og dokument-mængder - uden for den snævre inderkreds 4 mystiske bogstaver med lille relevans. Men da først HTML og siden XML er blevet "buzzwords", er det på sin plads at få afmystificeret stamfaderen SGML.

    I dette foredrag vil vi kort gennemgå historien fra Charles F. Goldfarbs GML i 1974 frem til i dag, og forsøge at placere dette mylder af bogstavsforkortelser og navne som f.eks. XSL, XLink og Schemas i sin rette sammenhæng. En række SGML-baserede projekter vises - og et SGML-produkt, som de fleste kender, men færre og færre bruger, vil blive demonstreret. Tilsidst lidt om fremtidens muligheder for SGML og dens afkom.

    Foredraget henvender sig til de nysgerrige, som måske står overfor at skulle bruge XML i dagligdagen - eller som interesserer sig for hvordan relativt ukendte standarder kan pludselig kan få særdeles stor betydning i IT-hverdagen. Foredraget er teknisk - men det handler også om store personligheder og egoer - genialitet og jalousi.

Ændring

Af arbejdsmæssige årsager har jeg måtte melde fra som foredragsholder. Foredraget holdes istedet af Lene Abild. Problemer? - Send e-post til Leif Erik Andersen på leander@blanet.dk
 

Kurser

Kursus og træning inden for BLA*nets kerneområder.

Danske Nyheder 

Dagligt nyhedsresume specielt for danskere og danskinteresserede i udlandet.

DilleSport Special

Specielle sportsbegivenheder med danske deltagelse.