BLA*net On Line Service
Sat Jun 10 01:34:47 PDT 2000

En Nørd-vittighed

Egentlig skulle jeg koncentrere denne side om dagens Keynote, hvor de tidligere dages konferencier - John Gage, Chief Researcher og Director, Science Office, Sun Microsystems, fik hele scenen for sig selv. Det må komme senere. Det er meget sent og efter 4 dages hårdt arbejde - fysisk og psykisk - drømmer jeg kun om at kunne sove længe uden at blive vækket kl. 6.

Men istedet vil jeg genfortælle/gendigte en historie om risikoen ved genbrug af software-komponenter.

Session: Establishing af Strategy for Reuse of Enterprise JavaBeans

Architecture-based Components.

Charles Stack, President and CEO for Flashline.com, fortalte følgende historie om risikoen for genbrug af software-komponenter:

Baggrunden var, at det australske luftvåben havde fået udviklet et simuleringsprogram, der kunne øve kamppiloter og strateger i brugen af helikoptere mod fjendtlige tanks i den australske bush. Programmet var meget realistisk, så man foretog nogle feltprøver for at se, hvor tæt på virkeligheden det var.

Her opdagede man, at kænguruer, der hoppede rundt midt i slagmarken rejste nogle støvskyer, der forvirrede både "fjenden" og helikopter-piloterne. Derfor bad luftvåbnet softwarehuset, der havde lavet kampsimulatoren om at lægge kænguruerne ind.

Softwarehuset kunne klare opgaven, mente man, ved at genbruge koden for de fjendtlige infanteri-soldater og lave dem om til kænguruer. Så langt så godt - Det blev gjort på kort tid og til et rimeligt beløb.

Indtil den første simulering...

Ganske som ventet oplevede helikopterpiloten, at der blev rejst "falske" støvskyer fra kænguruer, når helikopteren strøg lavt henover ørkenen. De kunne udnyttes til at komme tæt på de fjendtlige kampvogne. Kængurerne blev skræmte og forsvandt bag bakkerne, og helikopteren fik kampvognene i sigtekornet. Men inden helikopterne kunne nå at affyre anti-panserraketterne blev de selv skudt ned - Med bærbare jord-til-luftraketter, affyret af "kænguruerne", der komme hoppende tilbage fra deres flyverskjul i bakkerne!!!

 

Aktuelle kursus

Se Prosa's kursuskalender.

For andre kurser og foredrag kontakt da venligst leander@blanet.dk.

     

Arkiv

Plancher mm. fra tidligere kurser og foredrag om Linux og Netværk findes der.